Аналітики розповіли, як зміниться ринок валют після підриву Каховської ГЕС / фото ua.depositphotos.com

Попри розгортання екологічної катастрофи, валютний ринок майже не реагував на новини: курс гривні залишається міцним із незначними коливаннями. Про це йдеться у фінансовому тижневику інвестгрупи ICU.

"Роздрібний ринок завершив минулий тиждень черговим незначним укріпленням курсу гривні. У 15 системно важливих банках у середньому воно склало трошки більше ніж 0,1% до 36,8-37,4 грн/долар. З початку року укріплення курсу загалом вже перевищує 8%", - йдеться у повідомленні.

Фахівці зазначили, що готівковий курс уже майже зрівнявся з курсом, який банки використовують для валютних карток, і в більшості банків уже вигідніше купувати готівку та поповнювати валютні рахунки, аніж купувати валюту на депозитні рахунки. Саме тому обсяги купівлі безготівкової валюти залишаються на досить низькому рівні, а співвідношення купівлі й продажу валюти на роздрібному ринку змінюється несуттєво. 

Відео дня

"Тож у підсумку курс залишається міцним із незначними коливаннями. Ситуація на міжбанківському ринку залишається стабільною і з прийнятними обсягами інтервенцій НБУ", - резюмували аналітики.

Найближчими днями курс долара залишиться сталим - прогноз банкіра

Як повідомляв УНІАН, готівковий курс гривні до долара в банківських обмінниках Києва сьогодні, 12 червня, залишився на рівні попереднього показника - 37,30 грн/дол.

За словами начальника департаменту казначейства "Глобус Банку" Тараса Лєсового, протягом найближчих днів курс долара навряд чи зазначає значних змін: курсові коливання будуть не суттєвими. 

Згідно з його прогнозом, наступного тижня вартість долара коливатиметься в коридорі від 37 до 38 гривень, євро - від 40 до 41 гривні.

Вас також можуть зацікавити новини: