Білий дім закликав Конгрес виділити $10 мільярдів на безпеку України

Ще напередодні початку повномасштабної російської агресії проти України низка держав оголосили про надання нам фінансової підтримки.

Адміністрація Байдена закликала Конгрес виділити 10 мільярдів доларів на безпеку України й у якості допомоги іншим європейським державам.

Про це пише The Washington Post з посиланням на два поінформовані джерела.

Всього йдеться про 32 мільярда доларів, з яких 22,5 мільярда доларів направлять на боротьбу з коронавірусом у США.

На виділені кошти Україна має посилити свою оборону, кібербезпеку, підвищити енергетичну стабільність та закупити продовольство для постраждалих областей внаслідок військової агресії РФ.

Допомога Україні у російсько-українській війні

Ще напередодні початку повномасштабної російської агресії проти України низка держав оголосили про надання нам фінансової підтримки, а після початку російського наступу – надання цієї допомоги прискорюється, обсяги збільшуються, а також додаються нищівні санкції, які б’ють не лише по російській економіці в цілому, але і по путінському режиму, йдеться у публікації УНІАН.

Зокрема, США надають Україні суверенну кредитну гарантію на суму до 1 млрд дол. Ці кошти є гарантією того, що нашій державі можна позичати кошти, оскільки, незважаючи на усі виклики, український уряд є платоспроможним.

Вас також можуть зацікавити новини: