Президент назвав пріоритетом створення робочих місць для ветеранів / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності створення в Україні робочих місць для ветеранів бойових дій на Донбасі та стимулювання розвитку ветеранських бізнесів.

Читайте такожУ Дніпрі поліція розслідує умисний підпал піцерії Veterano в центрі міста

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час виступу на третьому міжнародному ветеранському та волонтерському форумі "Там, де ми - там Україна" в Києві.

Відео дня

"Окрема важлива тема і наш пріоритет - це створення робочих місць для ветеранів. Нам потрібно якомога більше ветеранських бізнесів", - заявив він.

Чому працевлаштування ветеранів важливо

Зеленський підкреслив, що "наші ветерани - це люди, які першими пішли захищати країну, це люди слова і діла. Стресостійкість, дисципліна, лідерські якості, вміння приймати правильні, сміливі та швидкі рішення, системність і стратегічне мислення - це й армійські навички, й одночасно правила, за якими існують всі успішні компанії".

Також, за словами президента, необхідно врахувати досвід інших держав, в яких багато ветеранів є засновниками великих і потужних компаній.

Досвід інших країн з бізнесом для ветеранів

На переконання Глави держави, потрібно впровадити програми бізнес-освіти для тих ветеранів, кому це дійсно цікаво. Крім того, держава має фінансово підтримувати старт такого бізнесу, зробити пільгові кредити.

"Зараз у Верховній Раді України є проект про державні гарантії за кредитами для малого та середнього бізнесу. Думаю, слід подумати, щоб врахувати ветеранський бізнес як окрему категорію бізнесу", - вважає він.