Майже 60% "доступних кредитів" отримали фермери / фото УНІАН

В рамках програми "Доступне кредитування "5-7-9%" майже 60% позик отримали фермери.

Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль написав на своїй сторінці у Facebook.

"Доступне кредитування 25-7-9%". Загальний об’єм позик для малого та середнього бізнесу вже склав 4,2 млрд грн. 75% всіх кредитів для МСБ з лютого було видано саме в межах програми "5-7-9%". Найбільше кредитів видано українським фермерам - 57%, ще 17% - це торгівля і 6% - це промисловість", - повідомив він.

Відео дня

Читайте такожЗеленський заявив, що обіцяна іпотека під 10% річних вже працюєПрем’єр переконаний, що такий обсяг кредитування дає змогу говорити, що програма працює не на папері, а дійсно допомагає українському бізнесу.

Програма Доступні кредити 5-7-9%

  • 3 лютого уряд оголосив про старт програми "Доступні кредити 5-7-9%", оцінюючи її потенціал в цьому році в 50 тисяч кредитів.
  • 17 червня Кабмін спростив доступ до кредитів, які видаються представникам малого та мікробізнесу в рамках програми, пом'якшивши вимоги до обов'язкової прибутковості бізнесу, що діє, і знявши обмеження за напрямками використання коштів і максимальної суми кредиту. У програмі беруть участь 18 банків.
  • За словами міністра фінансів Сергія Марченка, з початку дії програми 75% усіх кредитів, які були отримані малими та середніми підприємствами з річним доходом до 2 мільйонів євро, були видані в рамках цієї програми.