В Україні довго дорожчає морква: аналітики спрогнозували, чого чекати надалі

Запаси моркви в українських господарствах наразі вже помітно виснажені, зазначили експерти.

На українському ринку зростання цін на моркву триває вже третій тиждень поспіль.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit. Вони впевнені, що це ще не межа, і ціни на моркву будуть і далі зростати. Свою думку вони пояснюють нестачею пропозиції цього коренеплоду в українських господарствах. При цьому покрити дефіцит, користуючись імпортною продукцією, зокрема і з Польщі, гравцям ринку не вдається навіть частково.

За даними експертів, зараз закупівельні ціни на моркву складають вже 28-36 грн/кг, що в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Приводом для підвищення цін, за словами гравців ринку, стало помітне зростання попиту на моркву. При цьому запаси продукції в українських господарствах наразі вже помітно виснажені, що також надає підтримку цінам.

Аналітики зазначають, що унаслідок такого подорожчання ціни на моркву в Україні сьогодні вже в середньому в три рази вищі, ніж в аналогічний період минулого року.

Крім того, більшість гравців ринку впевнені в подальшому зростанні цін у цьому сегменті, оскільки на ринку вже відчувається дефіцит моркви, тоді як попит залишається досить високим.

Ціни в Україні 2023 - що треба знати

Як повідомляв УНІАН, за даними Державної служби статистики, за рік харчові продукти в Україні подорожчали на 33%, у тому числі ціни на яйця зросли на 73%, фрукти - на 77%, а овочі - на 34%.

На початку березня експерти повідомили, що в нашій державі до травня цибуля може подорожчати ще на 30% попри серйозне зростання обсягу імпорту.

Вас також можуть зацікавити новини: