Курс гривні до долара 27 квітня зміцнився на 10 копійок - до 37,90 грн/дол. / фото УНІАН

Курс долара в Україні найближчим часом навряд чи зросте більш, ніж на 10%, й навряд чи доросте до позначок 46 або 50 гривень за долар.

Такий прогноз зробив експерт аналітичного центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ, зазначивши, як контрнаступ ЗСУ може вплинути на валюту, передає Главред.

"Якщо буде проведено успішний наступ української армії на фронтах, то швидше за все національна валюта утримає свої позиції десь на рівні 37 гривень за долар, - зазначив експерт. - Однак, це буде мати місце тільки за умови одночасного отримання міжнародної допомоги і продовження розсудливої економічної політики".

Відео дня

Прогнозуючи певні граничні межі вартості долара, експерт назвав коридор від 36 до 46 грн/дол.: "При цьому, підкреслюємо це тільки орієнтовний прогноз, оскільки існує досить велика кількість факторів впливу, які просто неможливо прорахувати".

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 27 квітня

Нагадаємо, в банківських обмінниках Києва курс гривні до долара 27 квітня зміцнився на 10 копійок - до 37,90 грн/дол. Щодо євро курс гривні зміцнився на 5 копійок і склав 41,70 грн/євро.

А курс готівкового долара в "ПриватБанку" подешевшав на 15 копійок - до 37,65 грн за долар. Курс євро до гривні подешевшав на 10 копійок - до 41,55 грн/євро.