Домовленість про другий транш: Україна та МВФ зробили важливий крок для продовження співробітництва

Сторони домовилися, що програму фінансування буде подовжено, однак домовленість ще мають затвердити.

Місія Міжнародного валютного фонду та Україна досягли угоди на рівні персоналу щодо першого перегляду програми фінансування stand-by.

Про це йдеться в заяві голови місії МВФ в Україні Іванни Владкової-Голлар.

"Це зробить можливим транш обсягом у 500 мільйонів СПЗ (спеціальних прав запозичень), що становить еквівалент близько 700 мільйонів доларів США", - йдеться у повідомленні.

Крім того, сторони домовилися про подовження фінансування до кінця червня 2022 року.

Читайте такожМВФ значно погіршив прогноз для України до кінця рокуВодночас у МВФ зазначили, що як угода, так і прохання влади України щодо продовження програми ще підлягають затвердженню керівництвом Фонду та Радою виконавчих директорів МВФ.

Нагадаємо, 21 вересня місія Міжнародного валютного фонду розпочала роботу в Україні з перегляду програми stand-by.

9 червня 2020 року Рада директорів МВФ ухвалила 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним близько $5 млрд, спрямовану на допомогу в подоланні наслідків пандемії COVID-19.

12 червня Україна отримала перший транш кредиту МВФ у рамках нової програми співпраці в розмірі $2,1 млрд. За планом другий транш МВФ для України має становити 500 млн СПЗ, що приблизно дорівнює $700 млн.

На початку 2021 року в Україні працювала місія МВФ для перегляду програми stand-by. Робота місії завершилася без ухвалення рішення про перегляд програми.