Різниця між курсом купівлі та продажу буде мінімальною / фото REUTERS

У період з 24 по 30 квітня, при незначних поточних курсових коливаннях, готівковий курс валют найімовірніше збереже свої позиції тижневої давності.

Про це в коментарі УНІАН розповів директор департаменту казначейства Cominbank Герман Марченко.

"Так, курсові рамки долара складуть до 37,0-38,0 грн/дол. і 40-41, 5 грн/євро. При цьому різниця між курсом купівлі та продажу буде мінімальною. Можна зробити висновок, що на даному етапі повільне наближення готівкового курсу до рівня офіційного дещо призупиниться. Поки діє фіксований курс валют, подальше зміцнення гривні малоймовірне, або ж буде ситуативним і короткочасним", - сказав Марченко.

Відео дня

За його словами, введені регулятором депозитні сертифікати під 25%, які мають надихати комерційні банки розвивати середньострокові і довгострокові гривневі депозити під збільшені відсотки, позитивно позначаються на міцності національної валюти - довіра громадян до збереження стану в національній валюті зростає. Однак різниця між офіційним, банківським і роздрібним курсами збережеться на рівні 1,5-2%.

Експерт зазначив, що наступного тижня ситуацію на ринку валют буде формувати ряд факторів, серед яких низький рівень інфляції (з початку року інфляція склала 3%), баланс між попитом і пропозицією на готівкову валюту і великий обсяг фінансової допомоги від західних партнерів, що цементує державний бюджет.

Крім того, на стабільність валютного ринку впливатиме поступове зростання економіки, відновлення активної діяльності у виробничих сферах та АПК, потенційне зростання експортних можливостей України, героїзм ЗСУ.

"Таким чином, є всі передумови вважати, що протягом наступних 7 днів ситуація на готівковому валютному ринку буде майже тотожною минулого тижня. При незначних коливаннях готівкові курси залишатимуться в нових, "наближених" до офіційного курсу валют, межах", - резюмував Марченко.

Курс в Україні станом на 20 квітня

Курс гривні до долара у банківських обмінниках Києва 20 квітня ослаб на 10 копійок – до 38,10 грн/дол. Щодо євро курс гривні також знизився на 10 копійок і становить 41,60 грн/євро.

Продати американську валюту в середньому можна було за курсом 37,58 грн за дол., євро - 40,80 грн за євро.

Вас також можуть зацікавити новини: