Ілюстрація REUTERS

Україна в 2020 році розраховує отримати понад 10 млрд дол. фінансової підтримки, про що під час Години запитань до уряду у Верховній Раді заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте такожУ Раді спрогнозували, коли Україна отримає майже $2 мільярди від МВФ

«Ми отримали першу частину незв'язаного фінансового кредиту від Німеччини. Також очікуємо отримати наступні 190 тисяч євро. Це також буде галузева підтримка. Вони будуть спрямовані на боротьбу з коронавірусом, на підтримку малого і середнього бізнесу... загалом цього року обсяг фінансової підтримки перевищує 10 млрд доларів США. Від різних фінансових інституцій – від Міжнародного валютного фонду, європейських структур, Європейського Союзу та країн-партнерів», - сказав він.

Відео дня

За його словами, велика частина цієї підтримки прямо залежить від успішності переговорів з Міжнародним валютним фондом щодо нової програми співпраці.

Як повідомляв УНІАН, уряд України очікує завершення переговорів з МВФ до 15 травня.

Представник Міжнародного валютного фонду Джеррі Райс раніше заявляв, що фокус переговорів МВФ і України змістився на нову програму фінансування, яка допоможе впоратися з наслідками пандемії в економіці та сфері охорони здоров'я і може стати резервною, оскільки українська влада ще не виконала умови для отримання коштів за трирічною програмою розширеного фінансування обсягом 5,5 млрд дол., про яку домовилися в грудні 2019 року.