Ілюстрація REUTERS

Обсяг фінансової підтримки України з боку Міжнародного валютного фонду (МВФ) не зміниться і становитиме 5 млрд дол. США.

Читайте такожУкраїні буде простіше отримати кошти МВФ за новою програмою – представник Фонду

Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко під час онлайн-засідання Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.

Відео дня

«Питання модальності програми (з МВФ - УНІАН) ще обговорюється, але є ризик, що програма кредитування буде дійсно stand-by. Різниця в тому, що ця програма коротша на 1,5 року, тоді як EFF - 3 роки (програма розширеного фінансування - УНІАН). Сума коштів на 2020-2021 роки залишається незмінною для України в розмірі п'яти мільярдів доларів США", - сказав Марченко.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Мінфіні повідомили, що зараз уряд продовжує переговори з МВФ, а їх завершення очікується наступного тижня, до 15 травня.

Спікер Міжнародного валютного фонду Джеррі Райс заявив, що фокус переговорів МВФ і України змістився на нову програму фінансування, яка допоможе впоратися з наслідками пандемії в економіці та охороні здоров'я і може стати резервною, оскільки українська влада ще не виконала умови для отримання коштів за трирічною програмою розширеного фінансування обсягом 5,5 млрд дол., про яку домовилися в грудні 2019 року.