Михайло Фрідман / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Російський олігарх Михайло Фрідман пропонує перевести 1 мільярд доларів зі своїх особистих статків в українську філію заснованого ним Альфа-банку, щоб скасувати санкції Британії.

Про це інформує The Wall Street Journal.

За словами американських посадовців, пропозиція Фрідмана належить до тих, які керівники підприємств, банків і компаній, включених до чорного списку, "тихо роблять західній владі".

Відео дня

Сам Фрідман мету пропозиції, яка полягає у знятті з нього санкцій Великої Британії, заперечує.

Відомо, що Альфа-банк, як один із найбільших приватних фінансових інститутів РФ, внесений до чорного список Міністерства фінансів США. Передача будь-якого з активів Фрідмана в Альфа-банку, в якому він володіє контрольним пакетом акцій, вимагатиме схвалення Міністерства фінансів США.

Альфа-Банк-Україна, дочірня компанія Альфа-Банку, запропонувала офіційним особам у Києві дозволити Фрідману перевести в банк 1 млрд доларів з його особистого статку, зазначив голова наглядової ради цієї фінансової установи Роман Шпек. Ці гроші будуть використані для фінансування найважливіших проектів в Україні, пов’язаних з інфраструктурою, охороною здоров’я, продовольчою та енергетичною безпекою, пояснив він.

Вас також можуть зацікавити новини: