Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що гроші Міжнародного валютного фонду за новою програмою фінансування stand-by для подолання наслідків пандемії COVID-19 підуть на збереження платіжного балансу та підтримку бюджету України.

Читайте такожРада ЄС остаточно погодила виділення Україні 1,2 мільярда євро допомоги

Як повідомили у прес-службі Офісу президента, про це він сказав під час телефонної розмови з президентом Фінляндської Республіки Саулі Нііністьо.

Відео дня

Зокрема, Зеленський зазначив, що Україна та МВФ погодили нову програму stand-by обсягом 5 мільярдів доларів терміном на 18 місяців.

«Усі передумови для початку практичної роботи за програмою МВФ виконані, гроші фонду спрямовуються на збереження платіжного балансу та підтримку бюджету», – наголосив глава Української держави.

Як повідомляв УНІАН, 22 травня представники Міжнародного валютного фонду на чолі з Іванною Владковою-Холлар 21 травня провели дистанційні обговорення з українською владою і досягли угоди на рівні персоналу за новою 18-місячною програмою фінансування stand-by для подолання наслідків пандемії COVID-19.