Готівковий курс гривні до долара 27 травня залишився на рівні попереднього показника - 37,60 грн/дол. / Фото REUTERS

Середній офіційний курс долара в Україні за підсумками 2024 року становитиме 41,8 грн/дол., а до кінця року він зросте до 43 грн/дол.

Такий прогноз озвучив директор з інвестицій і глава департаменту R & D в Capital Times Артем Щербина на конференції з інвестицій Invest Talk Summit, зазначивши, що в 2025 році гривня продовжить слабшати, передає "Мінфін".

Експерт прогнозує, що у 2025-му середній курс долара складе 43,6 грн/дол., а завершить він рік на рівні 44 грн/дол.

Відео дня

При цьому Щербина назвав головний фактор, який особливо впливатиме на курс долара. Це - регулювання валютного ринку Нацбанком.

"Поки ми знаходимося в лещатах, але зняття обмежень буде впливати на валютний ринок. Дуже довго у нас були обмеження, і ми не знаємо, як він відреагує, коли вони будуть зняті, яким буде попит на валюту", - вважає експерт.

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 26 і 27 травня

Нагадаємо, в банківських обмінниках Києва готівковий курс гривні до долара 27 травня залишився на рівні попереднього показника - 37,60 грн/дол. Щодо євро курс гривні також залишився на рівні попереднього дня і становив 40,80 грн/євро.

Курс готівкового долара у "ПриватБанку" 26 травня подорожчав на 3 копійки - до 37,45 грн за долар. Курс долара на карткові розрахунки в банківській установі становив 37,45 грн, євро - 40,82 грн.