2 січня курс гривні до долара залишився на рівні попереднього показника / фото REUTERS

Наявний курс долара у січні 2023 року в банках перебуватиме в межах коридору від 39,20 гривень до 41,50 гривень, а курс євро - від 41,20 до 43,30 гривень.

Як передає "Мінфін", такий прогноз зробив фінансовий аналітик Олексій Козирєв, зазначивши, що обмінники фінкомпаній продовжать практику більш "вузьких" коридорів і свої січневі цінники стануть виставляти в межах:

  • долар - коридор покупок і продажів від 39,30 до 41,30 гривень;
  • євро - коридор покупок і продажів від 41,30 до 43,10 гривень.

"У цілому ситуація на готівковому ринку буде досить стабільна. Ажіотажу в січні по скупці валюти я не прогнозую, - зазначив експерт. - Це відбудеться як за рахунок того, що в умовах війни значної частини населення взагалі не до валюти, так і за рахунок того, що при зростаючих цінах на продукти харчування, підвищених витрат на комуналку під час опалювального сезону і високої інфляції по всьому спектру товарів народного споживання, у громадян залишається все менше вільної гривні для купівлі валюти".

Курс долара в Україні - прогнози на січень 2023

Керівник аналітичного відділу інвесткомпанії Concorde Capital Олександр Паращій прогнозує, що у перший тиждень січня готівковий курс долара в Україні може дещо змінитися.

Дилер департаменту казначейства та фінансових інститутів "ОТП Банку" Антон Курінний висловив упевненість, що у найближчі один-два місяці курс навряд чи зміниться, а ось через цей час можливе зростання вартості американської валюти до позначки в 40,00 грн/дол.