26 грудня курс гривні до долара знизився на 10 копійок - до 40,50 грн/дол / ілюстрація REUTERS

Курс долара в Україні в найближчі один-два місяці навряд чи зміниться, а ось через цей час можливе зростання вартості американської валюти до позначки в 40,00 грн/дол.

Такий прогноз зробив дилер департаменту казначейства і фінансових інститутів "ОТП Банку" Антон Курінний, зазначивши, що атаки на українську енергосистему сприяють зростанню попиту на іноземну валюту, а це тисне і на безготівковий, і на готівковий валютний ринок, передає РБК-Україна.

Керівник служби продажів казначейських продуктів "Банку Авангард" Юрій Крохмаль впевнений, що рівень міжнародної фінансової підтримки дозволить НБУ в найближчі місяці дотримуватися політики фіксованого курсу.

Відео дня

"Попри те, що темпи продажів за валютними резервами прискорилися і, швидше за все, в січні також будуть високими, НБУ може зберегти офіційний курс, а разом з ним і коридор торгів на міжбанку на нинішньому рівні", - зазначив він.

Експерт не виключає, що від припливу гривні у кінці року буде пожвавлення попиту у готівковому сегменті, і курс долара в обмінниках може підскочити.

Курс долара в Україні - скільки коштує долар 26 грудня

Нагадаємо, в банківських обмінниках Києва 26 грудня курс гривні до долара знизився на 10 копійок - до 40,50 грн/дол. Щодо євро курс гривні зміцнився на 3 копійки і становить 42,42 грн/євро.

А курс готівкового долара в "ПриватБанку" 26 грудня не змінився і становить 40,20 грн за долар. Курс євро до гривні також не змінився і становить 42,20 грн/євро.