18 листопада курс гривні до долара не змінився і склав 40,65 грн/дол / фото ua.depositphotos.com

 Курс гривні до долара в банківських обмінниках Києва сьогодні подорожчав на 15 копійок - до 40,50 грн/дол.

Як передає кореспондент УНІАН, щодо євро курс гривні ослаб на 2 копійки – до 41,20 грн/євро.

Продати американську валюту в середньому можна за курсом 40,00 грн за дол., євро – 40,30 грн за євро.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Національний банк з 21 травня скасував обмеження на встановлення курсу, за якими уповноважені установи можуть продавати готівкову іноземну валюту клієнтам, – раніше відповідний курс не мав відхилятися від офіційного більш ніж на 10%.

До повномасштабного вторгнення Росії в Україну був плаваючий курс гривні. Регулятор може повернутися до плаваючого валютного курсу за умови збалансування стану валютного ринку.

21 липня НБУ послабив офіційний курс гривні на 25% – до 36,57 грн/дол.

Курс долара в Україні: яким буде долар до кінця року

Підстав для того, щоб курс долара в Україні підскочив до рівня 50 грн/дол. до кінця 2022 року, сьогодні немає, впевнений інвестиційний банкір Сергій Фурса. За його словами, на даний момент не спостерігаються фундаментальні фактори, які будуть впливати на курс гривні найближчим часом.

Економічний експерт Данило Монін також прогнозує, що курс долара в Україні в листопаді і до кінця року, швидше за все, залишиться на поточному рівні: "До кінця року в Україну повинні зайти гроші від США – 4,5 мільярда грантів, ще 3 мільярди євро кредитів від ЄС (2 мільярди було отримано в жовтні) і 1,3 мільярда доларів від МВФ. Таким чином, Україна забезпечує підтримку до кінця року, що дозволяє перекривати нестачу валюти з експорту-імпорту".