Зростання курсу долара, яке спостерігається останнім часом, обумовлене низкою факторів / фото ua.depositphotos.com

У більшості обмінників фінкомпаній у неділю, 7 січня, курс долара перебуватиме в межах широкого коридору: прийом від 38,30 до 39,20 грн/дол. і продаж від 39,25 до 39,85 грн/дол.

Як прогнозує аналітик Олексій Козирєв, курс євро в обмінниках фінкомпаній буде в межах: прийом від 41,70 до 42,90 грн/євро і продаж від 42,95 до 43,50 грн/євро, передає "Мінфін".

За його прогнозом, ключовими факторами для курсоутворення на готівковому ринку найближчим часом для власників обмінників будуть:

Відео дня
  • тренд за курсом долара на міжбанку і активність на цьому ринку Нацбанку, поведінка пари євро / долар на міжнародних майданчиках;
  • обсяг платоспроможного попиту і рівень конкуренції між обмінниками в конкретному регіоні;
  • психологічні очікування бізнесу та населення.

"В умовах великої кількості невідомих, фінансисти не поспішатимуть зараз знижувати свої цінники в обмінниках. Хоча і продовжать працювати в форматі "з обороту", але тільки з широкими рівнями спреду і частою зміною курсів протягом дня. Тому не варто очікувати від власників обмінників істотного просідання котирувань купівлі та продажу готівкової валюти на цих вихідних", - зазначив експерт.

Курс долара в Україні - чому подорожчала валюта

Нагадаємо, заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук заявив, що зростання курсу долара, який спостерігається останнім часом, обумовлений рядом факторів, але будь-які зміни курсу є нормальним явищем при режимі гнучкого курсоутворення:

"При режимі керованої гнучкості зміна курсу в ту чи іншу сторону є нормальним явищем. Як і обіцяв НБУ, курс може як послаблюватися, коли ситуація на ринку погіршується, так і змінюватися, коли ситуація поліпшується (як це, наприклад, було в жовтні і першій половині листопада)".

Вас також можуть зацікавити новини: