Офіційний курс гривні до долара на 9 жовтня встановлено на рівні 36,58 грн / дол / фото REUTERS

Після скасування фіксованого курсу долар не "злетить", прогнозує фахівець економічної експертної платформи Олег Гетман, передає 24 канал.

На думку експерта, шаленого зростання вартості валюти побоюватися не варто, не буде і різкої девальвації, адже все контрольовано. Тому розганяти паніку і скуповувати долари не потрібно, впевнений експерт.

Як зазначив Гетман, зміна фіксованого курсу на хоча б обмежено гнучкий позитивно вплине на економіку України. Фактори для того, щоб переходити до гнучкого курсу або частково гнучкого курсоутворення, склалися.

Відео дня

"Водночас через те, що буде відбуватися помірна девальвація гривні, для громадян це буде не зовсім добре", - додав економіст.

Але потрібно розуміти, що економіка цього потребує, зокрема, у зв'язку з тим, що в Україні спостерігається дисбаланс імпорту та експорту, зазначив Гетман.

Курс долара в Україні - чи варто терміново купувати валюту

На думку аналітика Олексія Козирєва, курс долара в Україні до 11 жовтня у більшості кас банків і обмінників фінкомпаній буде знаходитися в межах коридору: прийом та продаж від 38 до 39 грн/дол.. Він упевнений, що глобального ажіотажу, якихось ситуацій, коли всім бігти купувати валюту тільки сьогодні, тому що завтра буде дорожче, не буде.

Офіційний курс долара на 9 жовтня

Нагадаємо, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до долара на 9 жовтня на рівні 36,58 грн/дол. Тобто гривня зміцнилася на 4 копійки в порівнянні з попереднім показником.

Вас також можуть зацікавити новини: