8 січня курс гривні до долара зміцнився на 5 копійок / фото REUTERS

Курс долара в Україні до березня 2023 року навряд чи сильно зміниться, швидше за все, на валютному ринку буде зберігатися курсова стабільність.

"Звичайно, фактори та їх вплив - це майбутня основа для валютного ринку. Але в умовах тривалої війни та її непрогнозованості ситуація може змінюватися і коригуватися. І поки найбільш реальний часовий проміжок для більш-менш обґрунтованих прогнозів становить 1,5 - 2 місяці", - зазначив директор департаменту казначейства акціонерного товариства "Комінбанк" Герман Марченко, передає 24 канал.

Наприкінці 2023 року курс долара може бути набагато міцнішим, прогнозує економіст Олег Пендзин.

Відео дня

А директор департаменту казначейських операцій "Юнекс Банку" Ганна Золотько зазначила, що наступного року гривня мала б здешевити на 20 - 23% щодо офіційного курсу. Тобто до рівня 44,4 - 45,5 гривні за долар.

Курс долара в Україні - скільки коштує долар 8 січня

Нагадаємо, в банківських обмінниках Києва 8 січня курс гривні до долара зміцнився на 5 копійок - до 40,75 грн/дол. Щодо євро курс гривні ослаб на 2 копійки і становить 42,70 грн/євро.

В курс готівкового долара в "ПриватБанку" залишився на рівні попереднього дня - 40,50 грн за долар. Курс євро до гривні також не змінився і становить 42,30 грн/євро. Продати американську валюту в банку можна за курсом 40,00 грн/дол., євро - 41,30 грн/євро.