Банкір зробив прогноз по курсу валют в Україні на наступний тиждень / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Наступного тижня, з 27 листопада по 3 грудня, наявні тренди валютного ринку вочевидь не зміняться. 

Як розповів начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лєсовий, якщо попит превалюватиме над пропозицією, то НБУ активно втручатиметься шляхом валютних інтервенцій, 

"Через насичення попиту НБУ може надати більше свободи міжбанку, зменшуючи обсяги валютних інтервенцій, як це було в середині листопаду, коли валютні вливання на міжбанк були скорочені більш як на третину (175 млн дол.), порівняно з першим тижнем листопада. З огляду на це цілком вірогідно, що основні показники валютного ринку залишаться без істотних змін", - сказав експерт. 

Відео дня

За його словами, на безготівковому ринку різниця між курсами покупки та продажу буде ледь помітною: до 0,1 грн, а поточні (щоденні) коливання будуть в межах 0,1-0,2 грн. На готівковому ж ринку курсові межі допустимих коливань будуть в межах попередніх 2-3 тижнів: 37-38 грн/дол. та 39-41 грн/евро, а щоденні зміни, як і спред (різниця між курсами купівлі і продажу) будуть на рівні 0,3-0,5 грн. 

Серед головних причин домінування пропозиції над попитом банкір виділяє запровадження "конвертаційних депозитів" та збільшення ліміту на придбання валюти з її обов’язковим розміщенням на депозитах, а також скорочення попиту на безготівкову валюту. 

"Варто також зауважити, що з часом ажіотаж на придбання валюти дещо вщухнув: всі, хто хотіли придбати собі валюту у "схов", це зробили. Резюмуючи, можемо зробити висновок, що наступного тижня навряд чи ситуація зміниться якимсь глобальним чином: розуміємо, що ринку притаманний період інерції та й інших причин для того, щоб шальки попиту та пропозиції хитнулися в бік попиту, поки немає", - сказав Лєсовий.

Курс валют в Україні 23 листопада

Готівковий курс долара до гривні в банках України сьогодні, 23 листопада, знову залишився на рівні попереднього показника – 37,80 грн за долар в середньому. Курс євро щодо гривні сьогодні також не змінився і становить 41,10 грн за євро. Продати євро можна в середньому за курсом 40,50 грн за євро.   

Офіційний курс НБУ на четвер, 23 листопада, встановлено на рівні 36,07 грн/дол. Офіційний курс гривні щодо євро на сьогодні встановлений на рівні 39,34 грн/євро, тобто гривня зміцнилася на 13 копійок порівняно з учорашнім курсом.

Вас також можуть зацікавити новини: