Яка зарплата буде у військових у 2024 році / колаж УНІАН, фото facebook.com/24th.brigade, УНІАН

Наші військові продовжують мужньо боронити нашу державу ціною власних життів. За таку ризиковану працю вони мають отримувати достойну грошову винагороду. Яка зарплата військових чекає у 2024 році – розкажемо у матеріалі.

Мінімальна зарплата в Україні

Для початку зазначимо, щоб було з чим порівнювати, що мінімальна зарплата в Україні 2024 року починаючи з 1 січня становить 7 100 гривень в місяць, а з 1 квітня вона буде піднята до 8 тисяч. Якщо говорити про середню зарплатню, то цього року вона має становити 21 809 гривень, згідно з Пояснювальною запискою щодо бюджетного проекту.

Яка зарплата у військових України була раніше

До змін, які були прийняті 1 лютого 2023, всі військові, які перебували в тилу, мали надбавку до зарплати у розмірі 30 тисяч гривень, а ті, хто були безпосередньо на фронті, отримували по 100 тисяч гривень. Але Кабмін ухвалив зміни, які суттєво вплинули на те, яка тепер зарплата ЗСУ.

Відео дня

Зарплата військових 2024 року – які зміни

Зарплата ЗСУ 2024 року складатиметься власне із самої ставки та премії. Відтепер, українські захисники під час війни отримуватимуть різну грошову винагороду залежно від того, де вони перебувають, які завдання виконують та яка у них вислуга років. Щоб дізнатись, яка зарплата ЗСУ 2024 року, можна відвідати офіційний сайт Кабміну, де оприлюднена постанова.

Яка зарплата буде у військових у 2024 році – головні цифри

Про підняття зарплати військовим останні новини надійшли саме у листопаді, коли були внесені зміни у відповідну постанову уряду. Ось основні моменти, що стосуються надбавок:

  • В Україні курсанти військових училищ будуть отримувати 2 350 гривень, а солдати строкової служби - по 6 тисяч.
  • Зарплата мобілізованим, які перебувають на фронті, але не залучені безпосередньо до боїв, становитиме 30 тисяч гривень.
  • По 50 тисяч отримуватимуть ті захисники, що будуть виконувати спеціальні завдання вздовж лінії бойового зіткнення з ворогом.
  • 100 тисяч гривень передбачені тим військовослужбовцям, які виконують завдання на передній лінії фронту і беруть безпосередню участь у боях.

Крім цього, до категорії тих, хто отримуватиме 100 тисяч гривень, належать ті захисники, які знаходяться на лікуванні чи реабілітації через отримане поранення в ході служби або ж ті, що потрапили в полон.

Виплати розміром від 70 до 400 прожиткових мінімумів передбачені і для військових, що отримали інвалідність через учать у бойових діях, залежно від часу та причин виникнення каліцтва.

Раніше ми писали, що мобілізація в Україні 2024 триває, і пояснили, хто може отримати бронь і втратити її.

Вас також можуть зацікавити новини: