МВФ схвалив виділення Україні майже 700 мільйонів доларів

Рада МВФ продовжила дію угоди до кінця червня 2022 року.

Міжнародний валютний фонд ухвалив рішення про виділення Україні майже 700 мільйонів доларів чергового траншу в рамках програми Stand-by.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у Twitter.

"Вдячний раді директорів МВФ за позитивне рішення щодо завершення перегляду програми stand-by, яке передбачає виділення траншу обсягом близько $700 млн. Ці кошти ми спрямуємо на підтримку фінансової системи й боротьбу з наслідками COVID-19. Програма МВФ буде продовжена", - відзначив він. 

На сайті МВФ повідомляється, що виконавча рада завершила перший огляд у рамках програми stand-by для України та схвалила продовження дії угоди до кінця червня 2022 року.

Читайте такожДля зміцнення гривні Нацбанк продав понад 100 мільйонів доларівStand-by для України

9 червня 2020 року Рада директорів МВФ ухвалила 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним близько 5 млрд доларів, спрямовану на допомогу в подоланні наслідків пандемії COVID-19.

12 червня Україна отримала перший транш кредиту МВФ у рамках нової програми співпраці в розмірі 2,1 млрд доларів. За планом другий транш МВФ для України має становити 500 млн спеціальних прав запозичень (СПЗ), що приблизно дорівнює 700 млн дол.

На початку 2021 року в Україні працювала місія МВФ для перегляду програми stand-by. Робота місії завершилася без ухвалення рішення про перегляд програми.

На повторній місії у жовтні цього року Міжнародний валютний фонд та Україна досягли угоди на рівні персоналу щодо першого перегляду програми фінансування stand-by.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль очікував, що в листопаді 2021 року Рада директорів Міжнародного валютного фонду прийме рішення про виділення Україні нового траншу у 700 млн доларів в рамках програми фінансування stand-by.