НБУ надалі готовий підвищувати облікову ставку / фото УНІАН

Національний банк України зберіг облікову ставку на рівні 7,5% річних після підвищення її до цього рівня у квітні.

Про це йдеться в матеріалах регулятора.

"Правління Національного банку України ухвалило рішення зберегти облікову ставку на рівні 7,5% річних. Водночас регулятор починає поступове згортання антикризових монетарних інструментів, що посилить ефект попередніх підвищень облікової ставки та сприятиме сповільненню інфляції", - зазначається в повідомленні.

Відзначається, що НБУ в подальшому готовий підвищувати облікову ставку, якщо більш істотне посилення фундаментального інфляційного тиску і погіршення очікувань становитимуть загрозу для досягнення інфляційної мети 5% у 2022 році.

За інформацією прес-служби, основним припущенням, яке правління Національного банку України бере до уваги, залишається продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Читайте такожЯк українцям врятувати свої заощадження в умовах зростання інфляції

"Кредити МВФ є важливим джерелом фінансування дефіциту державного бюджету, а також позитивним сигналом для іноземних інвесторів. Співпраця з Фондом та іншими міжнародними партнерами сприятиме швидшому відновленню української економіки від наслідків коронакризи", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, Національний банк України у квітні підвищив облікову ставку до 7,5% річних після підвищення її до 6,5% у березні.

Вас також можуть зацікавити новини