Pornhub платитиме податки в Україні / фото Shutterstock

Компанія, якій належить сервіс PornHub, зареєструвалася платником податку на додану вартість в Україні. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Дякую PornHub за повагу до наших податкових законів! Компанія, якій належить сервіс PornHub, врешті зареєструвалася платником ПДВ, як постачальник електронних послуг", - зазначив він.

Тож тепер, додав депутат, можна "пильнувати за сумлінною сплатою податків не лише Only Fans".

Відео дня

"Остання, до слова, поповнила бюджет на $0,7 млн за I квартал", - зауважив нардеп.

Він також нагадав, що триває компанія декларування особами-нерезидентами, які здійснюють операції з постачання електронних послуг фізичним особам.

"В І кварталі 2024 року маємо плюс 17 нових платників. На сьогодні 78 (з 105) платників задекларували свої податкові зобов’язання на суму 2,4 млрд гривень (25,5 млн євро та $32,6 млн)", - написав Гетманцева.

Водночас найбільші платники ПДВ з цифрових послуг задекларували та сплатили понад 2 млрд грн ще до настання граничного строку. Йдеться про Google, Apple, META Platforms та Valve Corporation.

"Загалом можна відмітити векторну позитивну динаміку: великі міжнародні цифрові компанії знаходять український ринок економічно привабливим; зростає чесна конкуренція на ринку цифрових послуг; відповідальний бізнес працює на укріплення української економіки та держави", - зауважив парламентар.

Діяльність PornHub в Україні

Як повідомляв УНІАН, у грудні Державна податкова служба України оштрафувала за несплату податків компанію, що управляє сайтом PornHub.

Тоді Гетманцев зауважив, що компанія, яка оперує сайтом PornHub, ухиляється від реєстрації, у звʼязку з чим до неї був застосований штраф в розмірі 5 тис. 543 долари США та відповідне податкове повідомлення-рішення спрямоване компанії та до Агенства доходу Канади.

Депутат уточнив, що йдеться про несплату так званого "податку на Google", кожна копійка якого йде на фінансування потреб армії України.

Вас також можуть зацікавити новини: