Законопроект підтримали 350 депутатів / фото ДСНС

Верховна Рада України прийняла закон про виділення 2 млрд грн з резервного фонду державного бюджету на фінансування заходів з нейтралізації негативних наслідків червневої повені в західних областях України та запобігання виникненню інших надзвичайних ситуацій.

Як передає кореспондент УНІАН, за законопроект про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» (№3776) за основу та в цілому проголосували 350 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Читайте такожКабмін спростив виділення бюджетних коштів у разі надзвичайних ситуацій

Відео дня

Як зазначив у своєму виступі перший заступник міністра фінансів Денис Улютин, законопроект, окрім збільшення видатків з резервного фонду на 2 млрд грн, передбачає збільшити на цю ж суму доходи загального фонду від податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів.

Як повідомляв УНІАН, інтенсивні опади в кінці червня призвели до ускладнення паводкової обстановки в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Закарпатській і Тернопільській областях.

В Івано-Франківській області загинули три людини. В кінці червня 2020 року уряд виділив на подолання наслідків повені на заході України 672 млн грн.

Станом на 2 липня, рятувальники продовжують роботи по наданню допомоги населенню та ліквідації наслідків повені. Станом на 2 липня 2020 року за даними влади області, внаслідок підтоплень Тернопільській області було завдано збитків у сумі майже 60 мільйонів гривень.

Довідка УНІАН. В результаті паводку 24-26 червня на Тернопільщині було підтоплено 21 населений пункт у Бучацькому, Борщівському, Монастириському та Заліщицькому районах. В результаті повені було відселено 184 людини.