При держзакупівлях країні було завдано понад 6 мільйонів гривень збитків / фото УНІАН

Державна податкова служба України викрила схему розкрадання бюджетних коштів на суму понад 6 мільйонів гривень при закупівлі товарно-матеріальних цінностей.

Читайте такожУ Києві комунальників підозрюють у розтраті понад 800 тисяч гривень

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відео дня

"Працівники ДПС спільно зі слідчим управлінням ДФС у Запорізькій області та СБУ викрили схему незаконного заволодіння грошовими коштами при закупівлі товарно-матеріальних цінностей", - сказано в повідомленні.

Як повідомляє прес-служба, перевіркою встановлено безпідставне завищення вартості продукції, чим завдано збитків державі у вигляді несплати податків на суму понад 6 мільйонів гривень.

Подробиці розкрадання бюджетних грошей

За даними прес-служби, підприємством було виділено понад 100 мільйонів гривень на закупівлю послуг. Переможцем тендерних торгів стало підприємство Запорізького регіону, яке залучило субпідрядників не тільки реального сектора економіки, а й фірми з ознаками "фіктивності". Тобто частина робіт фактично виконувалася, а решта робіт були тільки на папері.

Наразі тривають слідчі дії в рамках кримінального провадження.

Що цьому передувало

Державна податкова служба України викрила в Миколаївській області схему умисного ухилення від сплати податків на суму близько 41 мільйон гривень при здійсненні експорту сільськогосподарської продукції.