ДПС викрила схему ухилення від сплати податків на більш ніж 40 млн грн / REUTERS

Державна податкова служба України викрила в Миколаївській області схему умисного ухилення від сплати податків на суму близько 41 мільйон гривень при здійсненні експорту сільськогосподарської продукції.

Читайте такожВ Україні розширили реєстр великих платників податків на 2021 рік

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відео дня

"Представники ДПС спільно з оперативним і слідчим управлінням ДФС в Миколаївській області викрили схему умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах на суму близько 41 мільйона гривень при здійсненні експорту за межі митної території України продукції сільськогосподарського виробництва", - сказано в повідомленні.

Сама схема ухилення від податків

Як зазначає прес-служба, протягом 2019 року миколаївська компанія, яка була зареєстрована на підставну особу, за відсутності необхідного штату працівників, виробничих потужностей, складських приміщень та основних засобів, здійснила експорт продукції сільськогосподарського виробництва невстановленого походження на суму близько 230 мільйонів гривень.

На майно учасників схеми накладено арешт на суму близько 60 мільйонів гривень. Наразі тривають слідчі дії в рамках кримінального провадження.

Що цьому передувало

Державна податкова служба за результатами трьох кварталів 2020 року зібрала до бюджету 387,3 мільярда гривень, що на 26,4 мільярда гривень перевищує плановий показник.