Шмигаль заявив про те, що йдеться про великий бізнес / фото УНІАН Володимир Гонтар

В Україні можуть зрости податки, однак це стосуватиметься не всіх категорій бізнесу.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив в інтерв'ю "РБК-Україна"

Читайте такожУкраїнцям виставлять додаткові рахунки за житло: кому й скільки доведеться заплатити

Відео дня

Шмигаль заявив про те, що мова піде про великий бізнес з високим показником рентабельності.

"Загальнодержавні податки ми підвищувати не плануємо - ті, що платить кожен громадянин або кожне підприємство. Про перегляд окремих акцизів, екологічних платежів, зборів — зараз всередині Міністерства фінансів і профільних міністерств тривають розрахунки та дискусії", — заявив Шмигаль.

Водночас як зазначив глава уряду, можливі зміни в оподаткуванні не стосуватимуться фізосіб, малого та середнього бізнесу. А йтиметься про можливі зміни, щоб "наповнити бюджет, змінити ситуацію в окремих галузях - медицині, освіті та інших соціальних напрямках".

Можуть бути зміни для того, щоб наповнити бюджет, змінити ситуацію в окремих галузях — медицині, освіті та інших соціальних напрямках. Але це стосуватиметься не простих людей, які з малого та середнього бізнесу. Це дійсно стосуватиметься окремих напрямків, що мають високу маржинальність (показник рентабельності, — ред.) і мають платити більше", - додав прем'єр. 

Що цьому передувало

На засіданні уряду 24 березня 2021 року прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет Міністрів виплатить по 8 тисяч гривень підприємцям і найманим працівникам, які постраждають від потрапляння того чи іншого регіону в "червону" зону карантину через погіршення ситуації із захворюваністю COVID-19.

30 березня 2021 року Рада схвалила виплату 8 тисяч гривень компенсації ФОПам з "червоної" зони.