США позбавили Росію статусу ринкової економіки

Відповідний статус Росія отримала 20 років тому.

10 листопада 2022 року Міністерство торгівлі США позбавило Росію статусу ринкової економіки. 

Як повідомляє Reuters, відповідний статус Росія отримала 20 років тому. Зазначається, що він обмежував розрахунок антидемпінгових мит на товари з РФ.

У Міністерства торгівлі США наголосили, що велика роль російської влади в економічних процесах призвела до викривлення цін і витрат. Через це невідомо, чи справедливо російські компанії встановлювали ціни на імпорт товарів у США.

"Це рішення дає Сполученим Штатам можливість застосувати повну силу антидемпінгового законодавства США для усунення ринкових спотворень, викликаних посиленням втручання російського уряду в їхню економіку", – йдеться в заяві Міністерства.

Економіка Росії

Через вторгнення Росії в Україну країни Заходу запровадили санкційні обмеження, які серйозно вдарили по російській економіці. 

Так, єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон заявила, що ціни на газ в Європі стабільно знижуються з серпня, що є хорошою тенденцією для європейців і означає зменшення доходів для Росії.

Крім того, Москва не може знайти нові ринки для своєї нафти. Агресор має намір забезпечити собі нафтові ринки до того часу, коли 5 грудня набудуть чинності санкції Європейського Союзу щодо морського експорту російської нафти.

Вас також можуть зацікавити новини: