У Мінекономіки розповіли, скільки підприємств вдалося евакуювати

Серед релокованих підприємств найбільшу частку складають компанії торгівлі, ремонту автотранспортних засобів, переробної промисловості.

Зі старту програми релокації вже 692 українські компанії переїхали на нові місця, з них 484 почали працювати.

Про це повідомила прес-служба Міністерства економіки.

Відзначається, що найбільша частка компаній (24,6%) переїжджає з регіонів активних бойових дій у Львівську область. Також бізнес переміщується в Закарпатську (16,1%), Чернівецьку (11,4%), Тернопільську (7,6%), Дніпропетровську (7,4%) та Івано-Франківську (7,3%) області.

"Серед релокованих підприємств, які відновили свою діяльність, найбільшу частку складають компанії оптової та роздрібної торгівлі, з ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів (39% від загальної кількості), переробної промисловості (33%), інформації та телекомунікацій (6%), професійної, наукової та технічної діяльності (5%)", - йдеться в повідомленні.

Всього українські підприємці подали 1 769 тис. заявок на переміщення виробничих потужностей через платформу цифрової взаємодії.

Війна в Україні та релокація:

24 лютого 2022 року Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну.

У середині березня в Україні стартувала програма з переміщення українських виробництв з постраждалих від бойових дій регіонів.

Станом на 16 липня 2022 року в рамках програми релокації 678 українських підприємств перемістили свої потужності з областей, де йдуть бойові дії, в більш безпечні регіони. З них 68% (467 підприємств) вже відновили свою роботу. 

Всього 1732 компанії подали заявки через платформу цифрової взаємодії для допомоги в релокації.

Вас також можуть зацікавити новини: