З держбюджету планується виділити близько 39 млрд грн / Фото REUTERS

Постанова Уряду про поступове підвищення зарплат освітянам передбачає виділення 50 млрд грн з бюджетів різних рівнів у 2021 році.

Про це заявили в Міністерстві освіти та науки України.

Читайте такожУ Міносвіти розповіли, якою має бути зарплата педагогів під час карантину

Відео дня

З державного бюджету на підвищення окладів планується виділити близько 39 млрд, з місцевих — близько 11 млрд.

Призупинена постанова

У відомстві нагадують, що відповідна постанова 10 липня 2019 року передбачає поступове підвищення найнижчого посадового окладу зазначених категорій працівників до рівня 4 прожиткових мінімумів до 2023 року.

У Міністерстві додали, що у зв'язку з відсутністю коштів у державному та місцевих бюджетах зазначену постанову було призупинено до 31 грудня 2020 року.

Також у міністерстві заявили, що зацікавлені у введенні в дію саме цієї постанови, оскільки вона не тільки виконує норми законодавства, а й підвищує соціальні стандарти та гарантії держави.

У МОН підкреслили, що питання підвищення зарплат вчителям потребує негайного вирішення, оскільки розмір зарплат має дуже важливе значення при формуванні бюджету галузі.

Зарплата вчителів на період карантину

19 березня 2020 року заступник міністра освіти та науки Любомира Мандзій заявила про те, що освітяни в період карантину мають отримувати виплати в розмірі середньої зарплати.

Мінімальна зарплата

29 серпня 2020 року Зеленський підписав закон про підвищенні мінімальної зарплати до 5 тисяч гривень.

Верховна Рада прийняла відповідний закон 25 серпня.

6 серпня президент Зеленський ініціював внесення змін до держбюджету для підвищення мінімальної зарплати до 5 тис. грн з 1 вересня цього року.

Мінімальна зарплата в Україні з 1 січня 2020 року зросла на 550 грн і становила 4 723 грн на місяць, або 28,31 грн на годину.