У Росії оштрафували стрімінговий сервіс Twitch за контент про війну в Україні

Twitch - американський відеострімінговий сервіс, який спеціалізується на тематиці комп'ютерних ігор.

На тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну суд Москви оштрафував дочірню структуру компанії Amazon - американський відеострімінговий сервіс Twitch Interactive.

Як повідомляє російський "Інтерфакс", сервіс оштрафований на 4 млн рублів (57 тис дол) за відмову видалити контент про війну в Україні.

Сервіс Twitch визнали винним за ч.2 ст. 13.41 КоАП РФ (невидалення забороненого контенту) через відмову видалити "недостовірну інформацію про спецоперацію, що проводиться ЗС РФ в Україні, її форму і способи її ведення, загальну мобілізацію, жертви серед цивільного населення України".

Twitch - американський відеострімінговий сервіс, який спеціалізується на тематиці комп'ютерних ігор.

Штрафи через контент про війну:

З початку 2022 року за відмову видаляти "заборонений в РФ контент" в Росії були оштрафовані Google, Telegram, Facebook, Twitter, TikTok.

У липні 2022 року в РФ оштрафували Google на рекордні 21,7 млрд рублів за невидалення інформації про війну в Україні.

При цьому приводом для такого штрафу стала відмова видалити матеріали на YouTube, які містять інформацію про війну в Україні, що "дискредитує Збройні Сили РФ".

Крім того Росфінмоніторинг вніс материнську компанію Facebook - Meta - до переліку організацій, причетних до тероризму та екстремізму. Приводом стало те, що компанія нібито дозволила жителям ряду країн Східної Європи висловлювати заклики до насильства щодо російських військових.

Вас також можуть зацікавити новини: