Путін хоче відновити наступ своїх військ в Україні / скріншот

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що наміри політичного керівництва Росії поновити наступ у символічну дату повномасштабного вторгнення, 24 лютого, може зіграти злий жарт з РФ.

В ефірі Еспресо він пояснив, що готовність російських військ не відповідає тим масштабам, про які говорить РФ.

"Путін дуже полюбляє цю конспірологію, цифрологію, ми це постійно бачимо по його діях, і він буде вимагати чогось масштабного і великого, а його генерали будуть вимушені віддати наказ переходу до наступальних дій на одному або на декількох оперативних напрямках. Адже готовність російських військ не відповідає тим масштабам, які заявляє політичне керівництво РФ. Але можемо очікувати й треба готуватися, що у лютому противник спробує щось зробити, хоча б у тих можливостях, які будуть у нього на той час", - зазначив Жданов.

Відео дня

За словами експерта, він не бачить, щоб росіяни формували якесь ударне угруповання для створення кістяка чи ядра, який дозволив би їм здійснити масований наступ з проникненням на оперативну глибину України (150-200 км). Жданов додав, що зараз у РФ немає такої можливості, вона апелює лише своїм безмежним людським ресурсом.

"У РФ можуть відмобілізовувати не одну сотню тисяч військовозобов'язаних. Ми бачимо, що людський ресурс прибуває, але вони його не зосереджують в одному місці, а накопичують на окупованих територіях, максимально збільшуючи там щільність військ. З технікою у противника величезна проблема, бо промисловість РФ на сьогодні не в змозі забезпечити потреби армії. Можливо, це спонукає Росію перейти до тактики виснажливої атаки, яку вони проводять на Донецькому напрямку, де за рахунок людського ресурсу намагаються продавити нашу оборону", - припустив військовий експерт.

Новий наступ Росії

Впродовж останніх днів дедалі частіше лунають попередження про те, що російські загарбники планують новий наступ на Україну. Минулого тижня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що це може статися через 1-2 місяці. Згідно з його прогнозом, інтервенти можуть активізувати дії на фронті ближче до першої річниці повномасштабної війни в проти України 24 лютого. 

Президент України Володимир Зеленський прокоментував можливість нового наступу російських окупантів найближчим часом. За його словами, реванш на Донбасі навіть не припинявся.

Вас також можуть зацікавити новини: