Уряд вирішив випустити військові облігації на 400 мільярдів гривень

Також Кабмін доручив Мінфіну і Казначейству в першу чергу фінансувати оборонні видатки.

Кабінет міністрів під час позачергового засідання ухвалив рішення про випуск військових облігацій на суму до 400 млрд грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час звернення.

"Уряд ухвалив рішення здійснити державні внутрішні запозичення в обсязі до 400 млрд грн шляхом поетапного випуску військових облігацій", - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що наша економіка переорієнтовується на формат роботи "все для економіки, все для фронту".

Також прем'єр-міністр оголосив, що кошти, отримані громадянами за вакцинацію в рамках програми "єПідтримка", можна буде направити для допомоги військовослужбовцям у міжнародний благодійний фонд "Повернись живим" чи перерахувати на спецрахунок НБУ.

Уряд доручив в першу чергу фінансувати оборонні видатки

Крім того, Кабінет міністрів сьогодні на позачерговому засіданні ухвалив рішення, згідно з яким фінансування сектору безпеки та оборони буде першочерговим.

"У зв'язку із воєнним станом Державна казначейська служба спільно з Мінфіном здійснить перерозподіл коштів, аби передусім фінансувати посилення національної безпеки та оборони, необхідні першочергові заходи в умовах воєнного стану та платежі", - повідомив Денис Шмигаль.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України терміново перерахував 19 млрд грн до державного бюджету України для фінансового забезпечення функціонування держави в умовах воєнного стану.

Вас також можуть зацікавити новини: