Податкові надходження покрили лише 19,4% від державних витрат у червні / фото УНІАН

Податкові надходження до державного бюджету у червні сильно впали, склавши 45 млрд грн проти 73 млрд грн у травні.

Про це заступник голови парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк повідомив в Telegram-каналі.

"Очікувано податкові надходження до державного бюджету в червні сильно впали - лише 45 млрд грн. Для порівняння, в травні цей показник був 73 млрд грн", - написав депутат.

Відео дня

За словами депутата, основними причинами стали відсутність фізичної можливості у бізнесу сплатити заздалегідь податки та особливість цього податкового періоду, також позначається блокування експорту.

"Таким чином, податкові надходження покрили лише 19,4% від державних витрат у червні. Решта - зовсім небагато - митниця, НБУ, ОВДП і міжнародні партнери. У будь-якому випадку, велике спасибі бізнесу за те, що в такий важкий час знаходять можливість підтримувати державу", - зазначив Железняк.

Війна в Україні та ситуація з держбюджетом:

30 червня 2022 року в Мінфіні повідомили, що грант від США на 1,3 млрд дол. вже надійшов до держбюджету України, кошти будуть спрямовані на відшкодування витрат. Наступний грант від США може надійти вже в липні

30 Червня 2022 року в Мінфіні розповіли, за рахунок чого наповнюється держбюджет України.

Вас також можуть зацікавити новини: