"єВідновлення": стало відомо, скільки заяв вже подали українці на отримання допомоги

Комісії мають опрацювати ці заяви та розпочати безпосереднє обстеження житла.

Українці за першу добу роботи програми державної допомоги на відновлення пошкодженого житла "єВідновлення" подали понад 3 тисячі заяв про виплату допомоги. 

"За першу добу роботи програми державної допомоги на відновлення пошкодженого житла "єВідновлення" успішно подано 3 194 заяви про виплату допомоги. Зокрема, тільки вчора було подано 2 454 заяви", - повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. 

Зазначається, що далі комісії, створені при органах місцевого самоврядування, опрацюють заяви та розпочнуть безпосереднє обстеження житла.

В відомстві також наголосили, що перед подачею громадянами, чиє житло було пошкоджене, заяв про виплату допомоги в застосунку "Дія" потрібно попередньо подати через "Дію", нотаріуса чи ЦНАП інформаційне повідомлення про пошкоджене майно, якщо таке повідомлення ще не було подане. 

Програма "єВідновлення" - що відомо

Як повідомляв УНІАН, 10 травня розпочалась реєстрація заявок на виплату грошової допомоги по програмі "єВідновлення". Цю послугу "єВідновлення" запустило Міністерство цифрової трансформації в "Дії". Відтепер українці зможуть подавати заявки на порталі та отримати кошти на відновлення та ремонт свого житла, який був пошкоджений внаслідок воєнних дій. Українці зможуть подати заяву в "Дії" й отримати кошти на ремонт. Максимальна сума — 200 тис.грн.

Також у перший день роботи програми "єВідновлення" в системі стався збій через масову подачу українцями тисяч заявок.

Вас також можуть зацікавити новини: