Поки що тарифи на комуналку не підвищили / фото УНІАН, Максим Поліщук

Другий місяць весни принесе низку змін для українців. Вони стосуються виплати пенсій, тарифів на комуналку та тестування для випускників шкіл. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Зростання пенсій

З 1 квітня зросли пенсії, але не у всіх. Це стосується лише тих пенсіонерів, які працюють. Ця процедура - щорічна, йти нікуди не потрібно, система зробить все сама. А от на скільки зростуть виплати, всі дізнаються вже у травні. Розмір індексації у всіх індивідуальний.

Що з тарифами на комуналку?

Українців лякали підвищенням ціни на електрику і холодну воду. Утім видихаємо. Кабмін залишив тариф на світло таким, як є. А щодо вартості води - наразі питання відкрите. Нацкомісія, що регулює тарифи, поки що мовчить, тож і за світло, й за воду платимо, як і платили.

Які тарифи не зростатимуть

Підвищення вартості комунальних послуг в Україні заборонено мораторієм уряду на час дії воєнного стану та ще на півроку після його закінчення.

Наразі мораторій поширюється на такі послуги:

  • газопостачання;
  • доставка та розподіл природного газу;
  • централізоване опалення;
  • гаряче водопостачання.

Знижений тариф "Укрпошти"

Приємна новина для тих, хто має родичів та друзів за кордоном. На 60% знизиться тариф "Укрпошти" на пересилання пакунків до Німеччини. Знижений тариф діє і для підприємців. 

Мультипредметне тестування для випускників шкіл

3 квітня стартує реєстрація на мультипредметне тестування, замінник ЗНО. Тож якщо маєте дітей-випускників, встигніть їх зареєструвати на два обов'язкові предмети - українську мову та математику. Та на один предмет на вибір. Реєстрація на тестування триватиме місяць.

Тарифи на воду в Україні

Регулятор може затвердити двоетапне збільшення вартості послуг на централізоване водопостачання та водовідведення для українських домогосподарств. Тарифи на воду в Україні переглядаються щорічно і цей рік, не зважаючи на війну, не стане виключенням, і до цього нам треба бути готовими.

Проект рішення поки не опублікований і не має конкретної його дати обговорення, проте Нацкомісія вже почала готувати споживачів: на першому етапі тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення пропонується в середньому підвищити на 12,3 відсотка, а на другому етапі з липня  – на 14,1 відсотка.

Вас також можуть зацікавити новини: