У держбюджеті на цей рік закладено зростання ВВП на рівні 4,6% \ фото УНІАН

Валовий внутрішній продукт України за підсумками 2021 року зросте більше ніж на 4%, заявив під час сьогоднішнього засідання уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«У другому кварталі цього року, після поліпшення ситуації з пандемією, ми бачимо кращі темпи зростання всіх секторів економіки. Загалом, за рік урядовий прогноз залишається незмінним. Очікується, що економіка виросте більш ніж на 4%», - сказав він.

За словами прем'єра, важливим чинником для прискорення зростання економіки є інвестиції.

Відео дня

Читайте такожВВП України в першому кварталі скоротився на 2,2% в річному вираженні-ДержстатДля поліпшення інвестиційного клімату Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні прийме три постанови, які допоможуть повноцінно запустити закон про так званих «інвестиційних нянях».

ВВП України в 2021 році

У Державному бюджеті на 2021 рік закладено зростання внутрішнього валового продукту України на рівні 4,6%.

17 лютого 2021 року Кабмін уповноважив UkraineInvest супроводжувати проекти зі значними інвестиціями в процесі їх підготовки і реалізації.

17 грудня минулого року Верховна Рада прийняла в другому читанні внесений президентом Володимиром Зеленським законопроект Про державну підтримки інвестиційних проектів зі значними інвестиціями, так званий законопроект про «інвестиційних нянь». 10 лютого 2021 року Зеленський його підписав.