США откажутся от российских ракетных двигателей / joinfo.ua

Комітет Сенату США зі збройних сил у четвер, 22 травня, запропонував виділити 100 мільйонів доларів на розробку вітчизняного ракетного двигуна, повідомляє lenta.ru з посиланням на Agence France-Presse.

Американські сенатори з профільного комітету мають намір заборонити американським компаніям купувати російські двигуни, щоб стимулювати створення власних технологій у цій галузі.

Законопроект схвалили в комітеті з питань збройних сил, після чого його відправили на голосування в Сенат. Палата представників Конгресу США випустила свій проект оборонного бюджету, за яким одним із пріоритетів оборонної політики США є зниження залежності від російських систем доставки вантажів на орбіту.

Відео дня

На тлі суперечностей двох країн щодо ситуації в Україні Росія у відповідь на введені Вашингтоном санкції може припинити постачання ракетних двигунів РД-180 і До-33 в США.

Читайте такожПетиція з вимогою внести Росію до списку країн-спонсорів тероризму набрала 100 тисяч голосів

В даний час двигуни РД-180 виробництва НВО «Енергомаш» поставляються в США для використання на важких ракетах-носіях «Атлас-5», за допомогою яких виводяться на орбіту космічні апарати військового призначення.

Читайте такожСенат США розгляне проект закону про ембарго на російську зброю

Згідно з сенатським законопроектом, на створення американського аналога РД-180 потрібно п'ять років.