Газ для промпотребителей подорожает / Фото УНИАН

Національна комісія, яка перебуває в стадії ліквідації, здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), з 1 вересня підвищує граничну ціну на газ для промислових споживачів, а також для державних установ, на 3% - до 4 874 грн тис. кубометрів з 4 724 грн за тис. кубометрів.

Відповідне рішення закріплено постановою комісії від 27 серпня 2014 року.

Як повідомляв УНІАН, НКРЕ 1 травня 2014 року у зв'язку з коливаннями курсу гривні до долара підвищила граничну ціну на газ для промислових споживачів, а також для державних установ на 17,5% - до 4 724 грн за тис. кубометрів з 4 020 грн за тисячу кубометрів.

Відео дня

З 1 квітня 2014 року граничну ціну на газ для промислових споживачів було збільшено на 29% - до 4 020 грн за тисячу кубометрів.

Читайте такожУ Росії заявили, що готові тимчасово знизити ціну газу для України на 100 доларів

27 серпня 2014 року президент України Петро Порошенко підписав укази про ліквідацію Національної комісії, яка здійснює держрегулювання у сфері енергетики (НКРЕ), і Національну комісію, яка здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг (Нацкомпослуг), а також створення на їх базі єдиної держструктури.

Новостворений регулятор - Національну комісію, яка здійснює державне регулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), згідно з указом президента, очолив Володимир Демчишин. Склад комісії складатиметься із 6 членів. Серед них Володимир Євдокимов, Руслан Машляковський, Андрій Герус, Андрій Ткаченко, Валерій Тарасюк і Юлія Ковалів.

При цьому Кабінету міністрів України доручено в двомісячний термін вирішити питання передачі НКРЕКУ відповідних бюджетних надходжень і питання про розміщення комісії.