Реконструкція Вокзальної площі розпочнеться в липні / фото facebook/Ukrzaliznytsia

Реконструкцію Вокзальної площі перед Центральним залізничним вокзалом Києва буде розпочато в липні 2019 року. Про це повідомив голова «Укрзалізниці» Євген Кравцов на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожУЗ не планує цього року підвищувати ціни на проїзд у поїздах

«Буде чимало доопрацювань, експертиза та додаткові архітектурні рішення. Але хочу вже зараз показати пасажирам «Укрзалізниці» проект реконструкції Вокзальної площі. Наше бачення таке: площу необхідно зробити більш зручною для пасажирів: розширити пішохідний простір, зони тротуарів і оптимізувати логістику з громадським транспортом. Ця робота стане першим важливим етапом. Відразу за цим - об'єднання Приміського та Центрального вокзалів у єдиний вокзальний комплекс з інтеграцією його в систему міського громадського транспорту (швидкісного трамвая зокрема)», - написав він.

Відео дня

При цьому Кравцов зазначив, що проект Київської міської державної адміністрації (КМДА) з реконструкції зараз на стадії експертизи.

«Затягувати з реалізацією не будемо, плануємо початок робіт цього року вже з липня», - написав він.

Як повідомляв УНІАН, 18 січня міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив про плани розробити проект привокзальної площі та самого центрального вокзалу як єдиного комплексу, а в подальшому передати його в концесію. На думку міністра, першочерговими кроками в розвитку столичного залізничного вокзалу повинні стати вирішення питань стихійної торгівлі, паркування та безпеки.

У листопаді 2018 року Мінінфраструктури за результатами переговорів із «Укрзалізницею» визначило залізничний вокзал Миколаєва можливим об'єктом концесії у форматі державно-приватного партнерства.

До цього, в квітні 2018 року, керівник «Укрзалізниці» Євген Кравцов заявляв, що багато вокзалів збиткові й компанія витрачає до 500 млн грн на їх утримання. У зв'язку з цим «Укрзалізниця» заявила про намір до кінця 2018 року об'єднати всю мережу вокзалів в одну компанію для передачі вокзалів у концесію.