Ілон Маск / REUTERS

Власник американської компанії SpaceX і голова виробника електромобілів Tesla Ілон Маск за перші дві хвилини торгів на NASDAQ втратив $1,1 млрд, після того як акції Tesla Inc. впали на 11%.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дані індексу Bloomberg Billionaires, що враховує розмір статків мільярдерів у реальному часі, передає РБК.

Читайте такожУ Маска знову неприємності через повідомлення у Twitter

Відео дня

Згідно з індексом, падіння акцій Tesla призвело до того, що статки Маска через дві хвилини після початку торгів о 9:32 за нью-йоркським часом (16:32 за Києвом) скоротилися більш ніж на $1 мільярд, до $22,3 мільярда.

Протягом дня ситуація трохи покращилася, але Маск продовжує зазнавати збитків. Станом на 20:50 за київським часом акції Tesla падали в ціні більш ніж на 8% в порівнянні із закриттям попередньої торгової сесії. Згідно з даними індексу Bloomberg Billionaires до цього часу, втрати Маска скоротилися до $674 млн.

Раніше УНІАН повідомляв, що компанія Tesla повідомила про падіння виробництва і продажів електромобілів за підсумками першого кварталу 2019 року. Виробництво скоротилося на 10%, а реальні поставки покупцям - на 31% у порівнянні з попереднім кварталом.