Ілюстрація REUTERS

Китайський уряд закриє безліч малих промислових підприємств і здійснить їх часткове злиття в більші виробництва, щоб запобігти повторенню великої аварії на хімзаводі в провінції Цзянсу на сході країни.

Читайте такожВибух на заводі в Китаї: 47 людей загинуло, 640 - отримали поранення

Про це повідомляє ТАСС.

Відео дня

Наголошується, що дана міра була розроблена Державним управлінням регулювання ринку КНР: аж до жовтня 2019 року влада виконає серію інспекцій по країні. За відомостями видання, до теперішнього моменту адміністрація Цзянсу планує закрити щонайменше 30 виробничих майданчиків, де розміщуються хімічні заводи. Згідно з попередньою оцінкою оглядачів газети, "будуть ліквідовані тисячі компаній".

Ілюстрація REUTERS

"За таких великих інцидентів, природно, потрібні жорсткі заходи, - зазначив професор Сяменьського університету в провінції Фуцзянь на сході Китаю. - Багато підприємств, які порушили правила та законодавчі норми, будуть закриті, і заходи контролю стануть набагато жорсткішими".

21 березня на заводі компанії "Цзянсу тяньцзяї" в хімічному промисловому парку міста Яньчен стався вибух, в результаті якого загинули 78 осіб. Він був настільки потужним, що сейсмологічне управління країни зафіксувало в даному районі землетрус магнітудою 3,0.