Вибух на хімзаводі в Китаї / REUTERS

Кількість загиблих в результаті аварії на хімзаводі в Китаї зросла до 64, а 28 осіб досі вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомляє South China Morning Post.

Читайте також Кількість жертв тропічного циклону "Ідай" в Зімбабве збільшилася до 139 осіб

Відео дня

Понад 600 осіб отримали при вибуху поранення різного ступеня тяжкості. Понад 1600 будинків отримали пошкодження. Площа рятувальної операції збільшили з 1,1 до 2 км.

У катастрофі звинувачують власників та дирекцію заводу. До інциденту вони кілька разів отримували попередження про неналежне дотримання техніки безпеки і були оштрафовані за порушення. В даний момент їх заарештувала поліція.

Влада повідомляє, що існує загроза екологічної катастрофи – надходять повідомлення про витік хімічних речовин з резервуарів для зберігання сірчаної та азотної кислот на місці катастрофи. У провінції посилені заходи проти забруднення, хімічні речовини перевозяться на інші об'єкти, інтенсифікована робота з видалення заражених хімікатами стічних вод.

Як повідомляв УНІАН, 21 березня на хімічному заводі в місті Яньчен китайської провінції Цзянсу стався потужний вибух. У житлових будинках, розташованих на відстані кількох кілометрів від місця вибуху, вибило скло. Після того вибуху сейсмологи зареєстрували землетрус магнітудою 2,2. Завод з виробництва добрив було відкрито в Яньчені в 2007 році. Відзначається, що з компанії раніше неодноразово стягували штрафи за негативний вплив на навколишнє середовище.