Ілюстрація REUTERS

Ціни на нерухомість в Україні у 2019 році будуть стабільними, а активність покупців буде на рівні 2018 року.

Читайте такожВ Україні хочуть підвищити надійність проектування висоток

Таку думку в ході прес-конференції висловив голова комітету з інформаційних технологій, сервісів, аналітики Асоціації фахівців з нерухомості України Едуард Бразас.

Відео дня

"У 2019 році ціни залишаться стабільними. Хоча тенденція до зростання намічається. При цьому класичної фрази "Буде лише дорожчати" ми не вимовив. Тому що ринок досить чутливий, і один-два негативних фактори призведуть до відтоку клієнтів", - сказав він, додавши, що активність покупців буде на рівні 2018 року, тому божевільних драйверів для активізації ринку немає, при цьому рік є виборним і існують пікові виплати МВФ.

Як зазначив експерт, у першому кварталі 2019 року ціни вперше за останній час продемонстрували тенденцію до зростання.

"Наприкінці минулого року ми робили прогноз, що ціни залишаться стабільними, активність буде превалювати в економ-сегменті. Ці прогнози збулися. У першому кварталі 2019 року, так і сталося. Падіння цін у 2018 році практично зупинилося, і в цьому кварталі з'явилися ознаки підвищення. По всіх містах мільйонниках. Хоча плюс такий собі - 0,1% в Дніпрі за квартал. Але це вже не мінус", - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, раніше керівник департаменту оцінки й консалтингу NAI Ukraine Ірина Трунова прогнозувала, що середня вартість квартир в Києві на вторинному та первинному ринках у 2019 році збільшиться приблизно на 1%.