Верховний суд визнав банкрутом завод "Укрпідшипник" / фото УНІАН

Верховний суд визнав банкрутом промислово-інвестиційну корпорацію "Укрпідшипник", що входить до складу холдингу SLAV AG, який належить Андрію та Сергію Клюєвим.

Читайте такожВибори до Ради: соратнику Януковича Клюєву відмовили у реєстрації кандидатом

Відповідне рішення суду опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відео дня

Верховний суд відмовився задовольнити касаційну скаргу «Укрексімбанку» і залишив без змін постанови судів попередніх інстанцій про визнання заводу "Укрпідшипник" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

«Касаційну скаргу Відкритого акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України" залишити без задоволення. Постанову Східного апеляційного господарського суду від 17.01.2019 та постанову Господарського суду Донецької області від 03.07.2018 у справі № 905/3071/17 залишити без змін", - йдеться в рішенні.

Також наголошується, що постанова суду касаційної інстанції набуде чинності з моменту його прийняття, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Як повідомлялося, в травні 2018 року Господарський суд Донецької області затвердив реєстр вимог кредиторів "Укрпідшипник", окремо внісши до нього вимоги "Укрексімбанку" на 1,73 млрд грн і "Промінвестбанку" на 107,5 млн грн як забезпечені заставою (іпотекою) майна боржника.

"Укрексімбанк" подавав апеляційну скаргу на ухвалу суду першої інстанції від 30 травня 2018 року, в якій просив Східний апеляційний госпсуд визнати в повному обсязі заявлені вимоги до "Укрпідшипнику" (на 2,035 млрд грн).

Довідка УНІАН. Промислово-інвестиційна корпорація "Укрпідшипник" займається торгівлею вугіллям, будівельними матеріалами, а також пасажирськими перевезеннями.

«Укрпідшипник» є частиною холдингу SLAV AG, яким спільно володіють брати Андрій і Сергій Клюєві.