Фізособи повинні сплатити податок протягом 60 днів з моменту вручення повідомлення / фото УНІАН

Сума податку на нерухомість, відмінну від земельної ділянки, який фізичні особи сплатили до місцевих бюджетів України, у січні-червні поточного року зросла порівняно з аналогічним періодом минулого року на 53,8% – до 355,9 млн грн з 231,4 млн грн роком раніше.

Читайте такожВ Україні спростили перепланування приміщень - тепер не потрібні дозволи

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України (ДФС).

Відео дня

«Сформовано понад 1,3 млн податкових повідомлень-рішень щодо податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для більш ніж 1,2 млн фізичних осіб – власників такої нерухомості», - сказано в повідомленні.

В цілому за вказаний період до сплати визначений податок на загальну суму близько 1,29 млрд грн, що на 326,2 млн грн більше, ніж роком раніше.

У прес-службі нагадали, що фізособи повинні сплатити даний податок протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Як повідомляв УНІАН, податок на нерухомість був введений в Україні на початку 2015 року з набуттям чинності нового Податкового кодексу. Податком обкладаються квартири площею понад 60 квадратних метрів і будинки площею понад 120 квадратів.

Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

Оподаткуванню також підлягає загальна площа об'єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його частин (гаражі, господарські будівлі, майстерні, офісні приміщення тощо).