Першим ділом Абромавічус пообіцяв провести аудит "Укроборонпрому" / фото УНІАН

Айварас Абромавічус, який раніше очолював Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, очолив наглядову раду державного концерну "Укроборонпром".

Читайте такожЗеленський вніс зміни до наглядової ради "Укроборонпрому"

Як повідомляє прес-служба держконцерну, таке рішення було прийнято на засіданні наглядової ради.

Відео дня

"Вважаю, що за останні кілька років "Укроборонпром" здійснив кілька успішних кроків у сфері реформування. Але водночас деякі інші українські державні компанії зробили більше. Тому у нас є багато завдань, які ми маємо виконати якомога швидше. І одне з найпріоритетніших з них – проведення аудиту "Укроборонпрому", - цитує Абромавичуса прес-служба концерну.

З огляду на обмежені кошти, виділені Кабміном, спостережна рада вирішила провести міжнародний аудит фінансової діяльності усіх підприємств концерну за 2018-2019 роки.

"Для обрання аудитора на електронному майданчику Prozorro буде створена нова позиція щодо закупівлі послуг, а визначення переможця тендеру відбудеться за процедурою відкритих торгів". Очолить тендерний комітет з проведення міжнародного аудиту голова Наглядової ради Абромавічус", - сказано в повідомленні.

За словами голови наглядової ради, вже у вересні може бути обраний переможець торгів, який почне аудит "Укроборонпрому".

"За нашими оцінками, він триватиме 6-9 місяців. Це дозволить отримати детальну інформацію про реальний стан справ на кожному підприємстві концерну. Водночас, ми не можемо провести аудит, який охопить більший період. По-перше, якщо взяти для аналізу період з 2014 року, не кажучи вже про період з 2011 року, то результати цього аудиту доведеться чекати роками. По-друге, виділених урядом 32,5 мільйона гривень на це просто не вистачає", - цитує Абромавичуса прес-служба концерну.

Абромавічус додав, що після підсумків фінансового аудиту буде розпочата процедура проведення стратегічного аудиту та аудиту корпоративного управління – витрати на них буде запропоновано передбачити в проекті Держбюджету на 2020 рік.

Також повідомляється, що склад наглядової ради "Укроборонпрому" виглядає наступним чином: Айварас Абромавічус (голова наглядової ради), Ентоні Тетерів, Давид Арахамія та Андрій Загороднюк. Ще одна посада члена ради, яка відноситься до квоти Кабінету міністрів, на сьогодні вакантна.

Довідка УНІАН. Державний концерн "Укроборонпром" створений у 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової та спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять більше сотні підприємств ОПК України.