ОСББ закликали подавати заявки з готовими проектами на утеплення багатоповерхівок./ фото УНІАН

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України уклало додаткові угоди про співпрацю з державним «Ощадбанком» за програмою «теплі кредити» для співфінансування виділених урядом 380 млн грн на енергомодернізацію житла.

Читайте такожУкраїнці отримали "теплих кредитів" майже на 740 мільйонів

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Відео дня

Він зазначив, що це дасть змогу ще близько трьом тисячам ОСББ, а це понад 230 тис. сімей, залучити до 1 млрд грн «теплих кредитів» і отримати до 70% відшкодування з держбюджету і додаткові компенсації з місцевих бюджетів.

Крім того, участь у програмі дасть змогу економити 50% і більше на комунальні послуги та підвищити вартість квартир в утепленому будинку в середньому на 30%.

«Тому вже зараз, шановні голови ОСББ, подавайте заявки в «Ощадбанк», «Укргазбанк» і «ПриватБанк»з готовими проектами на утеплення багатоповерхівок», - додав Савчук.

Як повідомляв УНІАН, у червні Кабінет міністрів України додатково виділив 380,6 млн грн на виконання програми «теплих кредитів» для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

На початку серпня Держенергоефективності продовжило співпрацю з видачі «теплих кредитів» з «Укргазбанком» і «ПриватБанком».