Ілюстрація REUTERS

Спад промислового виробництва в Україні в липні 2019 року в річному вираженні - до липня 2018 року - без урахування коригування на ефект календарних днів сповільнився до 0,2% після падіння на 2,3% в річному вираженні в червні.

Читайте такожСпоживчі настрої українців значно покращилися

Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України, з урахуванням коригування на ефект календарних днів промвиробництво в липні в річному вираженні впало на 1,1%.

Відео дня

Порівняно з попереднім місяцем промвиробництво в липні виросло на 3,6% без урахування коригування на ефект календарних днів, але впало на 0,6% - з урахуванням коригування.

За інформацією Держстату, найбільше падіння в липні в річному вираженні зафіксоване у виробництві електричного обладнання - 17,2%, виробництві коксу і продуктів нафтопереробки - 12,6%, текстильному виробництві - 10,2%, виробництві автотранспортних засобів - 8,6%, постачання електроенергії, газу та пари - 3,6%.

Найбільше зростання зафіксовано у виробництві комп'ютерів, електронної та оптичної продукції - 33,8%, фармацевтиці - 14,6%, видобутку кам'яного і бурого вугілля - 6,8%, виробництві машин і устаткування - 6,7%, харчовій промисловості - 4, 4%.

Держстат нагадав, що дані наводяться без урахування окупованих територій Автономної Республіки Крим, а також окупованих територій у Донецькій і Луганській областях.

Як повідомляв УНІАН, промвиробництво в Україні в червні в річному вираженні впало на 2,3% після зростання на 1,6% у травні.

У 2018 році промвиробництво в Україні зросло на 1,1% після падіння на 0,1% у 2017 році.